De omgeving

Het huis is op loopafstand van de kust (Cala Blanca) en met de auto ben je in een paar minuten in de baai van Portichol of Granadella, welke voornamelijk geliefd zijn onder de snorkelaars.

Het zandstrand El Arenal is gezellig en uitermate geschikt voor kinderen omdat er speel- en klimtoestellen zijn en de zee nog heel lang ondiep is. Het strand ligt in een halve cirkel met daaromheen een brede wandelboulevard, waaraan vele restaurantjes, barretjes, ijssalons en terrasjes. Dus ook in de avonduren een plek waar het fijn vertoeven is. In het hoogseizoen staan er kraampjes op de boulevard en terwijl de ouders genieten van een heerlijk glas op een terras, kunnen de kinderen zich prima vermaken op de boulevard en het strand omdat er geen verkeer is.

Het “oude” deel van Javea heeft ook een gezellige kuststreek en haven.
Tevens op loopafstand van het huis is er o.a. een supermarkt met elke dag heerlijke verse broodjes en een apotheek en wat buurtwinkels.

De luchthavens van Alicante (105 km)  en Valencia zijn op ca. 1 uur rijden.
Voorts zijn de populaire badplaatsen als o.a. Denia, Moraira, Calpe, Altea en Benidorm (36 km) met de auto bereikbaar binnen gemiddeld 30 minuten.

In het nabijgelegen dorp is een groot overdekt winkelcentrum met gewilde winkels als C&A, H&M, Zara, Mango, Springfield en niet te vergeten vele schoenen- en tassenwinkels.

In Benidorm en Valencia zijn attractieparken te vinden (o.a. water, dieren, avontuur).

Als u wilt golven kunt u o.a. terecht op de golfbanen van Javea, Pedreguer, Oliva en Altea.